Sirküler Ekonomi, Geri Dönüşüm ve Gönüllülük
Tue, Sep 11
|Originn | Coworking
Originn Coworking ve Kök Projekt'in düzenlediği "FIG Gıda ve Turizm Girişimciliği Programı" kapsamında, 11 Eylül Salı akşamı, TİDER'in katkılarıyla "Sirküler Ekonomi, Geri Dönüşüm ve Gönüllülük" üzerine sohbet edeceğiz.
Saat & Yer
Sep 11, 2018, 7:00 PM – 8:00 PM
Originn | Coworking, Kazımdirik, 296/2. Sk No:33, 35100 Bornova/İzmir, Türkiye
Bu Etkinlik Hakkında
Sirküler yeni siyah!
Dünyada “yeni ekonomi” modeli olarak tanımlanan son yıllarca birçok şirket tarafından adapte edilmek üzerine çalışmalar sürdürülden Sirküler Ekonomi modeli, gıda ve tarımda da yerini almaya başladı.
Sirküler ekonomi ya da sirküler tasarım olarak bilinen bu model, üretim-tüketim zincirinde çıktıya yer vermeden sürekli olarak bir dönüşüme sahip olan bir yapıya sahiptir.
Patagonia ve Renault gibi büyük ölçekli şirketlerle birlikte, küçük ölçekli startupların da adapte etmeye başladığı bu model, geleceğin ekonomisini temsil etmektedir.
Originn Coworking ve Kök Projekt'in düzenlediği "FIG Gıda ve Turizm Girişimciliği Programı" kapsamında, 11 Eylül Salı akşamı, TİDER'in katkılarıyla "Sirküler Ekonomi, Geri Dönüşüm ve Gönüllülük" üzerine sohbet edeceğiz .
Etkinlik Tarihi: 11.09.2018 Salı Etkinlik Saati: 19:00 Etkinlik Mekanı : Originn Coworking Katılım : Ücretsiz
TİDER Hakkında:
Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), gıda bankacılığına geniş kapsamlı bir bakış açısı getirerek yoksulluğa ve israfa karşı bütünsel bir modelle mücadele veren ve somut çözümler üreten bir sivil toplum kuruluşudur. Kurduğu Destek Marketlerin raflarında israftan kurtardığı kullanılabilir durumdaki gıda, temizlik ürünü ve kıyafetleri yoksulluk sınırındaki ailelerle paylaşır. Global Foodbanking Network (Dünya Gıda Bankacılığı Ağı) tarafındanödüllendirilen özgün modeliyle aile bireyleri arasında çalışmak isteyenlerin iş bulmaları veya kendi işlerini kurmaları için onlarla birlikte çalışır; yaşadıkları diğer sorunlar içinse onları işbirliği yaptığı, alanında uzman STK’lara ve kamu kuruluşlarına yönlendirerek kalıcı çözümlere erişmelerini sağlar.
Yoksulluğun beraberinde getirdiği sorunların yalnızca temel ihtiyaç ürünleri eksikliği ile sınırlı kalmadığının farkında olan TİDER, gıda bankacılığının fayda alanını genişleterek ortaya koyduğu bu modeli Türkiye’de ve giderek dünyada yaygınlaştırma sorumluluğuyla hareket etmektedir. Bu amaçla geliştirdiği Destek Bulutu platformu, üye gıda bankaları ile ürün bağışçılarını buluşturarak israfa karşı büyük çaplı bir çözüm üretmektedir. Diğer taraftan geliştirdiği bir başka yazılım Destek İK platformuyla da iş arayan ihtiyaç sahipleriyle mavi yakalı çalışan arayan işverenleri buluşturur.