Way-out ile Sağlıklı Atıştırmalıklar Yapıyoruz #1
23 Kas Çar
|Originn | Coworkig
Way-out ile yapacağımız sağlıklı beslenme ve atıştırmalıklar serimizin ilki: Vegan süt yapımı. Vegan süt nedir, çeşitleri nelerdir, nasıl hazırlanır? Neden vegan süt içmeliyiz, laktoz intoleransı nedir, Way-out'un kurucularından Hale Genç atölye boyunca uygulamalı olarak bu konuları anlatacak.
Saat ve Yer
23 Kas 2016 19:00 – 21:00
Originn | Coworkig, Kazımdirik, 296/2. Sk No:33, 35100 Bornova/İzmir, Türkiye
Etkinlik Hakkında
Sağlıklı beslenme son dönemde popülerliğini arttıran bir tanım. Dünyadaki nüfusun durdurulamaz şekilde artması gıda talebini de şişirirken, endüstrinin hızla gelişmesi ve bu talebe cevap vermeye çalışması ile görüntüde gıda olan ancak besleyici değeri düşük, hatta zararlı şeyler yemek zorunda kalıyoruz. Üretilen gıdaların büyük bir bölümünün de tüketilmeden atık hale gelmesi de başa çıkmamız gereken diğer bir konu. Bu sebeplerden dolayı insanlık olarak yıktığımız sağlıklı yeme alışkanlıklarımızı yeniden keşfetmeye çalışıyoruz ve birçok kişinin bunu yeniden öğrenmesi ve bilinçlenmesi gerektiği de bir gerçek.
Özetle sağlıklı yemek yüksek kaliteli besin tüketmek anlamına da gelebilir. Yüksek kaliteli protein, karbonhidrat, kalp sağlığına yararlı yağlar, vitaminler, mineraller alabilmek; gıdanın masaya gelene kadar geçirdiği evreleri azaltmak sağlıklı beslenme için önemli adımlar.
Verimliliğinizin artması, gıda harcamalarınızda tasarruf yapmanız, mutlu olmanız, kilonuzu kontrol edebilmeniz, daha uzun ve sağlık bir yaşam sürmemiz de sağlıklı beslenmenin getirileri olarak sıralanabilir.
Way-out ile yapacağımız sağlıklı beslenme ve atıştırmalıklar serimizin ilki: Vegan süt yapımı.
Vegan süt nedir, çeşitleri nelerdir, nasıl hazırlanır? Neden vegan süt içmeliyiz, laktoz intoleransı nedir, nasıl hazırlanır, Way-out'un kurucularından Hale Genç atölye boyunca uygulamalı olarak bu konuları anlatacak.
Atölye boyunca; badem sütü, badem unu, hindistan cevizi sütü, hindistan cevizi unu ve pirinç sütü hazırlanışını gösterilecek ve çalışma sonunda üretimlerin tadına bakılacak.
Atölye sırasında gerekli tüm malzemeler önceden hazır edilecek olup, atölye sonunda katılımcılar hazırladıkları süt ve unları yanlarından götürebilecekler.
Hale Karanlık Genç: 7 yıldır reformer pilates eğitmenliği yapan Hale Karanlık, profesyonel mutfak eğitimine sahip. Son 4 yıldır sağlıklı beslenme üzerine çalışan ve tarifler üreten Hale Karanlık aynı zamanda diyetisyen Sinem Paker'in danışanlarına sağlıklı atıştırmalık ara öğün desteği veriyor.
https://www.instagram.com/way_out.pt/
Atölye katılım bedeli 100 TL olup ön kayıt gerekmektedir.
İletişim ve kayıt için info@originn.com.tr ve 0232 700 0027