Zeytinyağı Tadım Atölyesi
23 Ağu Sal
|Originn | Coworkig
Bitkisel protein bakımından çok zengin, vitamin ve minareller içeren, özellikle kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen, kozmetikte de sıkça kullanılan zeytinyağını seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
Saat ve Yer
23 Ağu 2016 19:00 – 21:00
Originn | Coworkig, Kazımdirik, 296/2. Sk No:33, 35100 Bornova/İzmir, Türkiye
Etkinlik Hakkında
Dünyada zeytin üretiminin ve tüketiminin en yoğun olduğu bölgelerden birinde yaşıyoruz. Besleyici değeri çok yüksek olan zeytinin yağı da vazgeçilmezimiz. Neredeyse hepimizin köydeki bir tanıdığı ev yapımı zeytinyağı getirse de, testlerden geçen ve raflarda karşımıza çıkan yağları da tercih edenlerin sayısı da az değil.
Bitkisel protein bakımından çok zengin, vitamin ve minareller içeren, özellikle kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen, kozmetikte de sıkça kullanılan zeytinyağını seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Peki zeytinyağını tatmayı biliyor muyuz, damak tadınıza uygun ve sağlıklı zeytinyağını nasıl bulabilriz?
Gıda mühendisliği mezunu, Girit'te ekonomi ve işletme üzerine yüksek lisansını tamamlayan ve daha sonra Ege Üniversitesi'nde Tarım Ekonomisi Bölümü'nde doktora yapan Dilşen Oktay bu soruların cevaplarını vermek üzere 23 Ağutos'ta bizlerle olacak.
Yüksek lisans ve doktora çalışmalarında zeytinyağını konu alan Dilşen Oktay, ailesine ait zeytinyağı üretim tesisinde çalışmalarına devam ediyor ve bir süredir de İzmir Ekonomi Üniversitesi, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde, zeytin, zeytinyağı ve mutfak kültürü dersi veriyor.
2007 yılından bu yana Türkiye ve İtalya'da katıldığı zeytinyağı tadım atölyeleri sonrası profesyonel zeytinyağı tadımcısı olarak çalışmaya başlayan Dilşen Oktay, aynı zamanda Zeytindostu Derneği'nin de bir yıl boyunca panel başkanlığını yürüttü.
Atölyede zeytin ve zeytinyağı tarihi konusunda detaylar verilecek olup, zeytinyağının nasıl yapıldığı konusunda bilgiler de paylaşılacaktır. Zeytinyağı tadımının nasıl yapıldığının gösterileceği atölyede, katılımcılar farklı zeytinyağlarını tadarak bu konudaki deneyimlerini Dilşen Oktay ile paylaşacaklar.
Atölyeye katılım sınırlı sayıdadır ve ön rezervasyon gereklidir. İletişim, kayıt ve detaylar için: info@originn.com.tr Atölye katılım bedeli 60 TL'dir.