top of page
Yazarın fotoğrafıOriginn

Originn: Farklı Disiplinleri Buluşturan ve Yaratıcı İşbirliklerine Zemin Hazırlayan Bir Hub


Farklı sektörlerden ve disiplinlerden insanların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması ve birlikte üretmesi, inovasyonun ve kalkınmanın anahtarıdır. Originn’de bu ilkeyle yola çıkarak 9 yıldır farklı disiplinleri buluşturuyoruz.




Originn'in temel hedefi, kentin sahip olduğu değerleri ve yaratıcı potansiyelini bir araya getirerek ortak hareket etmenin gücüyle kalkınma ve inovasyonu hızlandırmak. Bunu gerçekleştirmek için alan yaratıyor, ortak çalışma imkanları sunuyor ve ilham verici etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Originn'in en önemli özelliklerinden biri, bölgeyi bir kaynak olarak görmesi ve bu kaynakları katma değerli üretimlere dönüştüren topluluklar için alan yaratmasıdır. Bu topluluklar, kendi içlerinde üreterek ve bilgi paylaşarak bölgenin kalkınmasına katkıda bulunuyor.





“Yaratıcı bir sabah buluşmasından neler doğar?


Originn'in ev sahipliği yaptığı etkinliklerden biri de CreativeMornings. Dünyanın en büyük yüz yüze yaratıcı topluluğu olan CreativeMornings'in İzmir ev sahipliğini 2020'den beri Originn üstleniyor. Her ay belirlenen bir tema çerçevesinde düzenlenen bu buluşmalar, yaratıcı kişilerin birbirini ve projelerini tanıması için harika bir fırsat sunuyor.


Geçtiğimiz Haziran ayında Originn, CreativeMornings'de Sıla Topçam'ı ağırladı. "Düş" temalı bu buluşmada katılımcılar, Sıla Topçam'ın ilham verici hikayesini dinleme imkanı buldu. Ve bu etkinlikte katılımcı olarak katılan Ayşegül Evcim ile Sıla Topçam tanışma imkanı buldu.


CreativeMornings'in çekirdek ekibinden illustratör Öykü Çelik'in de katkılarıyla birlikte yola çıkan ekip "Köklerden Yükselen Hikayeler" projesi hayata geçirildi. İzmir Kültür Fonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Narlıdere'de gerçekleştirilen projede, bölge kadınlarının katılımıyla hikayeler, motifler ve kumaşlar üzerine çalışmalar yapıldı. Projenin ilk sergisi 25 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde görülebilir.




Originn, farklı disiplinleri buluşturarak ve yaratıcı işbirliklerine zemin hazırlayarak İzmir'in kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor . İlham almak ve yeni bağlantılar kurmak isteyen herkese açık etkinliklerimizi takip etmeyi unutmayın.


Originn'de Ahali’ye dahil olarak siz de bu yaratıcı atmosfere katkı sağlayabilirsiniz.


98 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page